De hemelse vreugde

Op 25 mei 2019 ontmoetten Podiumkans Theater en Hanzeorkest Zwolle elkaar op het grote podium van Theater de Spiegel in Zwolle.

Belletjes rinkelden, de arrenslee wilde in volle vaart trekken. Je stapte in en werd meegevoerd over glooiende alpenweiden. Niet dat je over begaande paden ging. Alles wat lieflijk leek, kon ook bedrieglijk uitpakken. De Dood loerde immers op de hoek.

 

De voorstelling “Hemelse Vreugde” liet zien hoe we probeerden het leven meer glans te geven, het te verheffen boven de banaliteit van alledag. Toch ontkwamen we niet aan pijnlijke ontmoetingen, huiselijke strijd en ouderdom. Al het aardse trok voorbij, totdat er uiteindelijk verlossing kwam in de Hemelse Vreugde (of toch niet …?)

Podiumkans Theater en het HanzeOrkest Zwolle brachten samen op verrassende, unieke én eigentijdse wijze de 4e symfonie van Gustav Mahler in beeld. Muziek en theater versmolten, wisselden elkaar af en zorgden ervoor dat u op het puntje van uw stoel zat …

Trailer Hemelse Vreugde

Foto’s gemaakt door

Jan Amse.

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Amateurkunst, Gemeente Zwolle en Fonds voor Cultuurparticipatie.