De cast

Fotograaf: Margreet Vloon
margreetvloonfotografie.nl

Annet van Woerdekom

Acteur

Al vanaf de middelbare school speel ik toneel en sinds 2000 doe ik aan improvisatietheater. Podiumkans hebben we met elkaar opgericht omdat we heel graag samen theater willen maken en het werkt goed; we kunnen ontzettend in een deuk liggen om een grappige improvisatie en vervolgens weer bloedserieus de scène oppakken. In het stuk speel ik de rare buurvrouw, zo eentje die iedereen wel in zijn of haar buurt heeft wonen. Ze is heel aardig, een beetje simpel en naïef. Maar wat kan ze lekker koken! Vooral komkommer met kip…

Femmie van Veen

Acteur

Ik ben Femmie van Veen, sinds vijf jaar speel ik toneel. Ik begon als kleuterleidster en werkte later als dramatherapeut. In het spel zit alles wat we in het dagelijks leven ook kunnen tegenkomen. Het hoogtepunt bij Podiumkans voor mij was onze voorstelling De Hemelse Vreugde met het Hanze Orkest Zwolle in theater De Spiegel een paar jaar geleden. Heerlijk om op dat grote podium te mogen spelen met prachtige muziek van Mahler en een club fijne mensen We zien in ons theaterstuk “Jouw ik, mijn ander” de gelaagdheid en frictie in de onderlinge verhoudingen van een groep mensen. In dit stuk speel ik de rol van moeder. Ieder probeert met een eigen afweermechanisme te ontsnappen en te overleven en dat levert vreemde situaties op.

Dirk Schakelaar

Acteur

Mijn liefde voor toneel is 25 jaar geleden ontstaan. Ik speelde bij een toneelgroep voor en door mensen met een verstandelijke handicap. Zowel de hulpverlening als het toneel zijn langdurige liefdes gebleken. Ik werk nog steeds in de (jeugd)zorg en speel bij Podiumkans!

In het toneelspel wordt het leven onder een vergrootglas uitgebeeld; emoties worden vergroot en overgangen die in het dagelijks leven geleidelijk gaan worden plotsklaps gepresenteerd aan het publiek. Als we het zo bekijken, is toneelspel eigenlijk een hele mooie manier om je voor te bereiden op de golven en dalen van het leven en zo zie ik het eigenlijk ook. Toneelspel en hulpverlening komen zo eigenlijk weer bij elkaar!

Thijs Verster

Acteur – Secretaris

Ik ben al 70 jaar Thijs, 33 jaar vader en 45 jaar amateurspeler. Op veel verschillende plekken heb ik aan theater gedaan. Zo speelde ik in Nijmegen bij Cactus, later in Zwolle bij Transparant en TIZ (Theater Initiatief Zwolle) en nu bij Podiumkans. In het dagelijks levens deed en doe ik grafisch ontwerp en volg ik hedendaagse kunst actief in Het Langhuis. Graag denk ik mee over publiciteit en vormgeving. Absurdisme, een streven in het huidige stuk, spreekt me heel erg aan. Wie weet kan ik deze tekst volgend jaar in het Chinees schrijven.

Marlies Hoving

Acteur – Penningmeester

Ik ben 49 jaar en sinds 2008 bezig met acteren. Zo heb ik onder andere gefigureerd in films en series en heb ik verschillende workshops op het gebied van acteren gevolgd. Sinds 2011 speel ik in theaterproducties en in 2019 heb ik mij aangesloten bij Podiumkans. Hier speel ik niet alleen mee, maar houd ik mijn ook bezig met de PR, subsidieaanvragen en het penningmeesterschap. In het dagelijks leven ben ik onderzoeksverpleegkundige op het gebied van Multiple Sclerose in de Isala Kliniek.

Wat dit stuk zo bijzonder maakt is het samenspel dat je terugziet in absurde scènes waarin veel emoties zitten. Als ik ooit nog eens een rol mag kiezen om te spelen, dan ga ik voor een vieze zwerver. Met veel zwerversbier!

Dorien van Lint

Acteur – Voorzitter

Acteren, schrijven, vertellen en improviseren verrijken mijn leven! Wat ik zo fijn vind aan acteren is dat je in de huid van een ander kunt kruipen. Je leert anderen er beter door begrijpen en leert jezelf vaak ook beter kennen. Verhalen vertellen vind ik prachtig; je kunt even in een heel andere wereld stappen, misschien wel een fantasiewereld, waarin je alles kunt beleven wat in het “normale” leven ondenkbaar is. Improviseren heeft me geleerd dat er altijd een weg is om in te slaan; je moet gewoon je impulsen volgen! Hierdoor ben ik veel positiever in het leven gaan staan. In het stuk “Jouw Ik, Mijn Ander” mag ik iemand spelen die heel fel en hard doet, maar van binnen erg onzeker is. Het is een nieuwe uitdaging voor me. Dit is het eerste stuk dat we echt met elkaar hebben geschreven en gemaakt en dat vind ik heel bijzonder.

De creatives

Laura van Wanrooij

Regisseur

Zingend, dansend en acterend ging ik als klein meisje door het leven. Zo maakte ik op de basisschool wekelijks toneelstukken waar mijn klasgenootjes dan in meespeelde en waar de hele school naar kwam kijken. Op deze manier kwam ik al vroeg in aanraking met regisseren en theatermaken. Op mijn middelbare school zat ik in verschillende bandjes, dansteams en speelde ik in verschillende toneelstukken. Maar pas na het behalen van mijn havodiploma, en tijdens het studeren aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Zwolle, heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik ben nu regisseuse, theaterdocente, workshopleider en ontwikkelaar. Bezig zijn met theater op en dicht bij de vloer, vind ik het leukste wat er is. Ik vind het dan ook ontzettend tof dat ik dit met de gemotiveerde spelers van Podiumkans mag doen!

Niek van Remmerden

Regieassistent

Hoi! Mijn naam is Niek, 21 lentes jong en regieassistent bij deze productie van Podiumkans.

Naast dat ik Laura’s inhoudelijke sparringpartner ben laat ik een nieuwe, vaak multimediale, wind door de groep waaien. Tijdens de allereerste repetitie stond ik versteld van het enthousiasme en de energie van de spelers, dat was een vliegende start!

Nimfe Sessink

Producent

Dag in, dag uit houd ik mij bezig met theater; lesgeven, maken, regisseren, amateur, professioneel. Noem maar op. En naast dat ik zelf veel op en achter het toneel sta, produceer ik nu! Sinds de zomer heb ik mij aangesloten bij Podiumkans waar ik aan de slag mocht met de productie van de voorstelling “Jouw ik, mijn ander”. Met alleen maar gemotiveerde mensen als cast en creatives belooft het een bijzondere voorstelling te worden.

De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Harry Dijkstra (www.harry-dijkstra.nl)

Op mijn negende ben ik met accordeon spelen begonnen. Tijdens mijn accordeonstudie aan het conservatorium van Groningen kwam ik in aanraking met de andere balginstrumenten: trekharmonica en bandoneón.

De overeenkomsten en de verschillen tussen deze drie instrumenten vind ik erg interessant.

Sinds 1990 werk ik als accordeondocent aan verschillende muziekscholen en heb door de jaren heen, behalve veel ervaring, een stabiele lespraktijk opgebouwd.

Voor de trekharmonica maak ik met regelmaat lesmateriaal en voordrachtsstukken. Dit resulteerde in de boeken “ANOTHER DAY” & “LEMON TREE GARDEN”. Hierin staan originele stukken voor de twee-rijer CF harmonica.

Daarnaast speel ik in verschillende ensembles en treed ik ook vaak als solist op.

Voor informatie over ACCORDEON, TREKHARMONICA & BANDONEÓN kunt u mij via het nummer 06-38 1880 36 bereiken.

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Amateurkunst, Gemeente Zwolle en Fonds voorLoCultuurparticipatie