De cast

Fotograaf: Margreet Vloon
margreetvloonfotografie.nl

Annet van Woerdekom

Acteur

Al vanaf de middelbare school speel ik toneel en sinds 2000 doe ik aan improvisatietheater. Podiumkans hebben we met elkaar opgericht omdat we heel graag samen theater willen maken en het werkt goed; we kunnen ontzettend in een deuk liggen om een grappige improvisatie en vervolgens weer bloedserieus de scène oppakken.

Femmie van Veen

Acteur

Ik ben Femmie van Veen, sinds vijf jaar speel ik toneel. Ik begon als kleuterleidster en werkte later als dramatherapeut. Het hoogtepunt bij Podiumkans voor mij was onze voorstelling De Hemelse Vreugde met het Hanze Orkest Zwolle in theater De Spiegel een paar jaar geleden. Heerlijk om op dat grote podium te mogen spelen met prachtige muziek van Mahler en een club fijne mensen. 

Dirk Schakelaar

Acteur

Mijn liefde voor toneel is 25 jaar geleden ontstaan. Ik speelde bij een toneelgroep voor en door mensen met een verstandelijke handicap. Zowel de hulpverlening als het toneel zijn langdurige liefdes gebleken. Ik werk nog steeds in de (jeugd)zorg en speel bij Podiumkans!

In het toneelspel wordt het leven onder een vergrootglas uitgebeeld; emoties worden vergroot en overgangen die in het dagelijks leven geleidelijk gaan worden plotsklaps gepresenteerd aan het publiek. Als we het zo bekijken, is toneelspel eigenlijk een hele mooie manier om je voor te bereiden op de golven en dalen van het leven en zo zie ik het eigenlijk ook. Toneelspel en hulpverlening komen zo eigenlijk weer bij elkaar!

Thijs Verster

Acteur – Secretaris

Ik ben al 70 jaar Thijs, 33 jaar vader en 45 jaar amateurspeler. Op veel verschillende plekken heb ik aan theater gedaan. Zo speelde ik in Nijmegen bij Cactus, later in Zwolle bij Transparant en TIZ (Theater Initiatief Zwolle) en nu bij Podiumkans. In het dagelijks levens deed en doe ik grafisch ontwerp en volg ik hedendaagse kunst actief in Het Langhuis. Graag denk ik mee over publiciteit en vormgeving.

Marlies Hoving

Acteur – Penningmeester

Ik ben 49 jaar en sinds 2008 bezig met acteren. Zo heb ik onder andere gefigureerd in films en series en heb ik verschillende workshops op het gebied van acteren gevolgd. Sinds 2011 speel ik in theaterproducties en in 2019 heb ik mij aangesloten bij Podiumkans. Hier speel ik niet alleen mee, maar houd ik mijn ook bezig met de PR, subsidieaanvragen en het penningmeesterschap. In het dagelijks leven ben ik onderzoeksverpleegkundige op het gebied van Multiple Sclerose in de Isala Kliniek.

Dorien van Lint

Acteur – Voorzitter

Acteren, schrijven, vertellen en improviseren verrijken mijn leven! Wat ik zo fijn vind aan acteren is dat je in de huid van een ander kunt kruipen. Je leert anderen er beter door begrijpen en leert jezelf vaak ook beter kennen. Verhalen vertellen vind ik prachtig; je kunt even in een heel andere wereld stappen, misschien wel een fantasiewereld, waarin je alles kunt beleven wat in het “normale” leven ondenkbaar is. Improviseren heeft me geleerd dat er altijd een weg is om in te slaan; je moet gewoon je impulsen volgen! Hierdoor ben ik veel positiever in het leven gaan staan.

De creatives

José Kistenkas

Producent

Hey! José hier.. 28 jaar jaar oud en georganiseerde muzikant. Altijd al goed geweest in regelen. Veel producties gedaan in de muziekindustrie en sinds 2021 ook theater.

Sinds 2022 producent bij Podiumkans bij de show Fawn.

Naast veel op het podium staan draai ik
m’n hand niet om om hard te werken voor andermans shows.

Merel Meijberg

Regisseur

Muziek: `Ruben Oosting en Remy Schreuder
Videobewerking: Mark Krul
Animatie: Lucas Toornvliet
Decor: Dirk Schakelaar & Thijs Verster
Visagie: Sheila Zwanenburg

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Amateurkunst, Gemeente Zwolle en Fonds voorLoCultuurparticipatie